4-етажна торта и 8 казана курбан за 68 г. Димитровград
4-етажна торта и 8 казана курбан за 68 г. Димитровград / DarikNews
FUN НАВЪН e темата на тазгодишното детско парти от програмата за Празника на Димитровград. От 10.30 ч. днес на централната алея на бул."България" ще отворят врати работилници за празнични артикули, за рисунки, ателие  "FUN рамка", в което ще се майсторят рамки за снимки, в работилничка "Хавай" ще си правят празнични гирлянди, а в други- конфети и подаръчни торбички. Ще има и така любимите на децата рисунки върху лица или по-популярни като фейсарт, а за най-малките е предвиден уютен кът за оцветяване, информират от общината в Димитровград.

Програмата за детското парти включва още песни, танци и разбира се - торта за 72-я рожден ден на Димитровград, който ще бъде отбелязан утре- 2 септември. 
А на сцената днес възпитаници на общинския танцов център "Галаксико" ще пресъздадат популярни приказни персонажи с много настроение.

От 20.30 ч. на централния площад в Димитровград ще е концерт-спектакълът "Майка България" на пловдивския фолклорен ансамбъл "Тракия". Създаден през 1974 година и днес ансамбълът се отличава със своя неповторим стил и оригиналност. Главен художествен ръководител и директор е проф. д-р Даниела Дженева. За 45 години ансамбълът има изнесени хиляди концерти във всички краища на България и участия на сцените в над 50 страни по света на всички континенти.