Димитровград, фестивал
Димитровград, фестивал / Дарик радио, Хасково
Танцьорите от френския ансамбъл "Гингьой", град Бедарийо ще се представят на откритата сцена на централния площад „България“ в Димитровград от 19 ч. днес. Те гостуват в града по покана на ансамбъл „Звездица“ в 6-то издание на международния танцов фестивал „С танците на дедите ни“, организират от читалище „Звездица“ и община Димитровград.

Фестивалът стартира снощи с ансамбъл "Дорулетул" от румънския град Тулча, ансамбъл "Елица" от Пазарджик и домакините от "Звездица". Възпитаниците на Антония и Веселин Иванови ще се представят на сцената и тази вечер. В програма участват също ансамбъл "Загорчета" от Нова Загора.

Димитровград, фестивал
Дарик радио, Хасково

До 13 юни продължава фестивалът, като в понеделник танцовите състави ще представят специална програма за ползвателите на социални услуги в двора на Комплекса за социални услуги. Предвидени са още танцови визитки от гостуващите състави на различни места  в Димитровград. Чуждестранните ансамбли ще гостуват на читалище „Нов път-2011“ в с. Добрич и „Събуждане“ в с. Радиево, както и в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“.

Димитровград, Малък панаир на занаятите
Дарик радио, Хасково

Паралелно с откриването на танцовия фестивал, стартира и Малък панаир на занаятите с 10 участници, предимно от Димитровград и Хасково.