Две години общински празнува театърът в Димитровград
Две години общински празнува театърът в Димитровград / netinfo
2 години общински празнува театърът в Димитровград
63564
2 години общински празнува театърът в Димитровград
  • 2 години общински празнува театърът в Димитровград

Две години от обявяването му за общински ще празнува димитровградският театър „Апостол Карамитев" с концерт от 19.00 ч. тази вечер. Популярни оперни и оперетни арии от Супе, Лехар, Калман, Щраус, Верди и Пучини, както и канцонети, изпълнени от популярния актьор Руслан Мъйнов и сопраното Русалина Мочукова ще могат да чуят зрителите със съпроводът от симфоничния оркестър и хор на държавната старозагорска опера с диригент Владимир Бошнаков.

Преди концерта във фоайето и кулоарите на театъра димитровградчани ще видят и импровизирана изложба на 22 сценични костюма от представления на операта в Стара Загора, издаде в аванс директорът на димитровградския театър Тодор Боянов. Тази изложба е част от по-голям, образователен проект на театъра, насочен към ученици до 8-ми клас, информира той. Чуйте го в приложения файл.

За концерта тази вечер билети на цена от 10 лв. все още има. Решихме да предложим на нашите зрители това уникално изживяване, като поклон пред тях и в знак на благодарност за годините заедно, както и за да продължим политиката си, като общински театър да предлагаме на нашата публика жанрово многообразие, коментира още Тодор Боянов.