/ Областна администрация-Хасково
6 891 лева, събрани с благотворителни инициативи на хасковската областна администрация, ще бъдат разделени между две двойки, кандидатствали за финансиране по критериите на Фондация „Искам бебе“ за ин витро.

Дават финансова помощ за всяко родено дете в Хасково

Това съобщиха на пресконференция областният управител Станислав Дечев и председателят на фондацията Мария Янева. Тя информира, че са кандидатствали 7 двойки от област Хасково. В процеса на събиране на документи обаче, една от дамите е забременяла и в момента семейството очаква бебе.

Започва прием на документи за „Ин витро и Ин виво“ в Хасково

Тази година средства за инвитро процедури получават: Милена Христова Димитрова - Емил Руменов Бабов от Свиленград, пациенти на МЦ "Св. Иван Рилски"- Тутракан и Хатидже Рамадан Мехмед - Николай Антонов Николов от Хасково, Пациенти на "Селена"-Пловдив.

Областна администрация-Хасково

В кампанията „За повече деца в България“, благодарение на хилядите дарители от Хасково и областта бяха набрани 5 890,70 лв. Малко по-късно към каузата се присъединиха и талантливите млади хора от Photoschool, с чиято помощ към сметката бяха прибавени още 1001 лева.

Започна кампанията „Искам бебе” в Хасково

Областният управител Станислав Дечев благодари на всички дарители, на учениците и децата от област Хасково, както и на медиите за подкрепата за каузата „За повече деца в България“.

Представителят на Photoschool за Хасково Иван Златев също пожела сбъдване на най-съкровената мечта на тези двойки и обяви, че организацията им и в други градове ще се включи в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми чрез фондация „Искам бебе“ .