Драгомир Стойнев: Резултатът ни е изключително добър. Печелим 4 общини
Драгомир Стойнев: Резултатът ни е изключително добър. Печелим 4 общини / DarikNews
Драгомир Стойнев: Резултатът ни е изключително добър. Печелим 4 общини
63955
Драгомир Стойнев: Резултатът ни е изключително добър. Печелим 4 общини
  • Драгомир Стойнев: Резултатът ни е изключително добър. Печелим 4 общини

За изключително добър определи постигнатия вчера изборен резултат на „Коалиция за България" водачът на листата й в Хасковския район Драгомир Стойнев. 3 от мандатите получава коалицията- нещо, което не се е случвало от много години. Печелим в 4 от общините- Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград. Спрямо изборите от 2009 г. увеличаваме подкрепата си с над 32 процента, а в национален план Хасково се нарежда веднага след районите, в които „Коалиция за България" води, коментира на пресконференция Драгомир Стойнев. Той призова останалите избрани от 29 МИР-Хасково да работят за региона, защото „развитието му е най-важно и политическите интереси трябва да останат настрани".

В Хасково БСП има огромен потенциал. Ние стартирахме в кампанията с разлика от 17 процента в полза на ГЕРБ и за 30 дни кампания постигнахме този резултат, отчете Драгомир Стойнев и благодари на всички, допринесли за него. Ние със Смиляна Нитова и Стефан танев няма да бъдем депутати, а народни представители, увери той. И бе категоричен, че няма да има други избори наесен. Спешно е да се сформира правителство, което обаче да не е политкически съюз, а на база програма, посочи той.

С изключение на Димитровград навсякъде в района, където ГЕРБ има кметове на общини, е първа политическа сила, коментира Стефан Танев резултатите от Ивайловград, където коалицията губи от ГЕРБ.

По отношение на община Хасково Смиляна Нитова отчете крачка напред спрямо резултата от изборите през 2009 г. На мястото й в местния парламент ще влезе Димитър Шалапатов.

Какво още казаха Драгомир Стойнев, Стефан Танев и Смиляна Нитова чуйте в приложения файл.