Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград
Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград / ДарикНюз, Архив
Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград
91473
Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград
  • Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград

На мотор ще пристигне в Димитровград днес Дядо Коледа за церемонията „Дървото на Надеждата“, с която ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Той ще бъде придружен от свои приятели рокери, а тържественото му посрещане е в 17.30 часа на площад „България“. Миналата година Дядо Коледа дойде с училищен автобус, а преди пристигаше с  ретро автомобили.

Специален гост на празничната програма тази вечер ще е Лидия Ганева, която тази година представи България в Детската Евровизия. На сцената ще се представят саксофонистът Милен Стойков, хасковският клуб „Гранд“, флейтистката и солистка на детския духов оркестър на Димитровград Божидара Антонова, както и балет „Галаксико“.

Дядо Коледа пристига на мотор в Димитровград
netinfo

В петте дървени къщички на площада и тази година отварят врати: „Пощата на Дядо Коледа“, работилница за коледни украси, сладкарница, в която децата ще могат да украсяват медени курабийки, а за родителите е предвидена гостилница.

 

По традиция веднага след запалване коледните светлини на елхата ще има празнична заря. Всички деца на площада ще могат да се снимат с Дядо Коледа, уточни началникът на отдел "Хуманитарни дейности" Антоанета Шаркова. Чуйте я в приложения файл.