Детско полицейско управление в ОУ "Алеко Константинов"
Детско полицейско управление в ОУ "Алеко Константинов" / ОУ "Алеко Константинов", Димитровград
Детско полицейско управление стартира отново в димитровградското ОУ“Алеко Константинов“. Доброволческият състав е от 3 “А“ клас с ръководител Невена Стефанова. 25 третокласници ще бъдат включени в инициативата на МВР, която стартира към 199 полицейски управления в страната през 2016 година.

На церемонията учениците положиха клетва и получиха знака на Детското полицейско управление. Гости бяха представители на Териториална полиция, Детска педагогическа стая, Държавен противопожарен контрол, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, учители и родители.

Детско полицейско управление в ОУ "Алеко Константинов"
ОУ "Алеко Константинов", Димитровград

Целта на Детската академия е чрез теоретични и практически занимания учениците да получат информация за детската полицейска лична защита, коментират от училището. Те изучават още безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, права и задължения в обществото. В екипа, който обучава доброволците, влизат представители на Криминална и Териториална полиция, инспектори от Детска педагогическа стая и полицейски инспектори.

През месеците ноември и декември предстоят представяне дейността на охранителната полиция, запознаване с детската лична защита и посещение на база за подготовка на полицейски кучета в град Хасково. През месец януари са предвидени състезания – полицейска лична защита и безопасност на движението по пътищата.

Отговорник за Детско полицейско управление от страна на училището е  педагогическият съветник  Димитър Димитров, а от страна на районното управление на полицията в Димитровград- инспекторите Детска педагогическа стая Таня Павлова и Живко Господинов.