Денонощни глоби за шумни заведения въведе хасковският парламент
Денонощни глоби за шумни заведения въведе хасковският парламент / netinfo
Забранено е музиката от хасковските заведения да се чува извън границите на търговските обекти, реши на днешното си заседание местният парламент. Забраната важи денонощно. Собствениците, управителите, наемателите и всички отговорни за вътрешния ред в заведенията, които допуснат тишината извън обектите да бъде нарушена, ще плащат първоначална глоба от 200 лева и по 500 лева при всяко следващо нарушение.

Съветниците гласуваха също контролният талон на шофьори със съставени актове за нарушения на нарадбата за използване на пътни превозни средства да се отнемат. Документите ще се връщат след като санкцията бъде платена.

Общински съвет Хасково утвърди увеличението на бюджетните заплати с 10 %, считано от 1 юли и слетите и маломерни паралелки в училищата и градините за 2007 / 2008 учебна година.

Местните депутати приеха и предложението на световния шампион по вдигане на тежести Антонио Кръстев да бъдат построени обслужваща сграда и фитнес зала на стадион „Хасково”.

Съветниците освободиха читалищата от такса смет и се съгласиха Община Хасково да кандидатства пред ПУДООС за средства, с които да се реконструира водопровода в село Брагово.

Срещу сумата от близо 72 000 лева съпругата на заместник-транспортния министър Юджел Атилла, Елван Атилла, да откупи общинските 227 квадратни метра от кафенето на втория етаж от покрития пазар над реката и да прекрати съсобствеността си с кметството, гласуваха съветниците днес. Съсобственост с общината, след днешно решение на местния парламент, ще прекрати и фирма „Арда тур”, управлявана от сина на съветника Себахтин Исмаил.  За близо 1 400 квадратни метра общински дял от терен, фирмата ще плати 33 648 лева.