Данъчни под прикритие следиха длъжници
Данъчни под прикритие следиха длъжници / netinfo

166 наблюдения под прикритие на неизрядни длъжници извършиха инспекторите на НАП, като 109 от тях са били съвместно с Агенция „Митници" на Граничния пункт „Капитан Петко войвода". 62 са проверените през месеца фирми от рискови за региона браншове, като дърводобив, строителство, шивашка дейност и транспорт. 61 са инспектираните работодатели с персонал над 10 служители, при които е проследено спазването на осигурителното законодателство.

В резултат са констатирани 183 нарушения, по които са издадени съответните административни актове. За 11 търговски обекта е разпоредено временно запечатване, докато собствениците им платят наложените от НАП глоби. В 7 от проверените фирми допълнително е възложена данъчно-осигурителна ревизия, заради съмнения за по-крупни нарушения на законодателството.

Близо 18 000 лева глоби, наложени от НАП - Хасково, са платили през октомври търговци и фирми-осигурители. Санкциите са разпоредени след открити нередности при отчитането на приходи от продажби и осигуряването на наети лица в областта.

С платените през октомври санкции общият размер на глобите, наложени от началото на годината досега след внезапни проверки по отчитането на приходи от покупко-продажби и осигуряването на работници, възлиза на 126 815 лева.