Д-р Митрушев: Началниците на отделения в МБАЛ Св. Екатерина са в шок и паника
Д-р Митрушев: Началниците на отделения в МБАЛ Св. Екатерина са в шок и паника / DarikNews, архив
Д-р Митрушев: Началниците на отделения в МБАЛ "Св. Екатерина" са в шок и паника
52817
Д-р Митрушев: Началниците на отделения в МБАЛ "Св. Екатерина" са в шок и паника
  • Д-р Митрушев: Началниците на отделения в МБАЛ "Св. Екатерина" са в шок и паника

36 докладни записки разгледаха димитровградските съветници днес и приеха решения по тях. Те промениха текстове в местни наредби, предоставиха помещения на най-новото читалище в община Димитровград- "Нов път-2011"-с. Добрич, разкриха клубове на пенсионерите в селата Здравец и Злато поле и определиха броя и местонахождението на таксиметровите стоянки във връзка с предстоящото след броени дни откриване на новата автогара.

Местният парламент на Димитровград днес прие отчетите за миналата година на Медицинския център, Общинска охрана и болницата "Света Екатерина", като освободи от отговорност управителите им. Най-разгорещени и продължителни дебати в залата и днес предизвика отчетът за 2011 г. на общинската болница "Света Екатерина", чието финансово състояние продължава да е тревожно, алармираха управителят й д-р Здравко Наков и председателят на здравната комисия д-р Вълчо Митрушев. Като лекар аз бия тревога за състоянието на болницата, защото пациентите и са намалели драстично- с 1 323, задълженията към доставчици са над 1 200 000 лв., 7 са напусналите я лекари, 15 на сто от водещите специалисти са в пенсионна възраст, а необходимият финансов минимум е 280 000 лв. месечно, посочи той. Началниците на отделения са в шок и паника, каза още д-р Вълчо Митрушев.

Веднага след първомайските празници да организира среща между управителя на болницата д-р Здравко Наков и на НЗОК, за да потърсят решение, се ангажира днес кметът Иво Димов. Звукова картина от дебата по темата чуйте в приложения файл.