Бедствено положение и в Ивайловград, с верижна машина ще доставят храна
Бедствено положение и в Ивайловград, с верижна машина ще доставят храна / Снимки: EVN - България

Бедствено положение в община Ивайловград е обявено късно снощи, информират от областна администрация-Хасково. Вследствие на обилния снеговалеж на 6 и 7 март, т.г. и усложнената обстановка през последните 4 денонощия, за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи с цел ликвидиране на последствията от възникналото положение в община Ивайловград, обявявам бедствено положение на част от територията на община Ивайловград, пише в заповедта на кмета Диана Овчарова. Днес към Ивайловград тръгва верижна машина, с която ще бъде доставена храна за недостъпните села, съобщават от областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

От 4 денонощия в част от селата - 10 на брой, няма ток, прекъснати са комуникациите със селата по посока Ивайловград-Крумовград. По сигнал на кмета на с. Белополци от вчера, в селото има жена, на която предстои раждане в близките дни. В с. Железино вчера е изпратен екип на Спешна помощ с екипи на  РС ПБЗН и почистващата фирма, тъй като е получен сигнал за родилка с насрочено планово секцио за вчерашния ден. Тя е отказала да бъде транспортирана и хоспитализирана.

Бедствено положение и в Ивайловград с верижна машина ще доставят храна
netinfo

В община Минерални бани продължава обявеното вчера бедствено положение. От 12 населени места в общината частичмно е възстановено електрозахранването само в 4. Все още нямат вода в района. Рудник „Брястово" не работи заради липсата на ток, съобщи кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. По негови думи язовирите са пълни, но засега почти всички се изпускат контролирано и няма опасност от преливане. От електроразпределителното дружество съобщиха, че възстановителните усилия са насочени към електропровод, захранващ села в района на Банитe, където има множество счупени стълбове и паднали проводници.

Авариен екип на EVN възстановява с помощта на лодка паднал електропровод във водите на язовир „Мандра“ в района на Хасково.

В община Хасково 14 села са без ток, 2 са без електрозахранване в община Димитровград, 8 - в Минерални бани, 17 в Стамболово и 2 в община Любимец. 6 села в община Стамболово и 2 в община Харманли са без вода. Екипи работят непрекъснато по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа и възстановяване на водоподаването, информират още от областната управа.