Ивайло Диманов
Ивайло Диманов / Община Хасково
Премиерния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий“ ще представи от 18 ч. днес в зала „Хасково“ поетът с китара Ивайло Диманов.
Ивайло Диманов е журналист, писател и бард. Роден е в София, автор е на 10 книги с поезия, разкази и театрална критика. Творчеството му е преведено на 7 езика, носител е на национални и международни литературни отличия. Правил е концерти в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция, Великобритания. Пял е с култови световни изпълнители като Ал Бано и Ромина Пауър, и с Булат Окуджава.

Авторът е направил турне в Европа и Америка, а националното му стартира от НДК в София и вече е минало през Габрово, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Новото луксозно издание „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“ на Ивайло Диманов дава отговор на въпросите „Как се пише репортаж от мястото на събитието?“, „ Кой е обществен враг номер едно и колко грама тежи любовта?“, “ Какво е общото между Колумб и колумбарий?“.