Бардовете обявиха Харманли за град- герой
Бардовете обявиха Харманли за град- герой / ПОКИ

С концерта “Ново вино, нови песни“ от 12.30 ч. днес в Харманли продължава 30-то издание на бард феста „Поетични струни“, който бе открит официално в късния следобед вчера. Над 30 са участниците в него тази година. Организатори са Инициативен комитет и Община Харманли. От името на Академията на бардовете Мария Дамянова връчи за Община Харманли грамота "Град-герой" за това, че вече 30 години е домакин на феста.

Представянето на два нови албума, които тръгват от Харманли към почитателите на изпятата поезия, предвижда още програмата за днес- „Неизбежен човек“ на основателя на фестивала Гриша Трифонов и на Митко Динев  със заглавие "Бюлетень об уровне реки Дуная в сантиметрах". За 16 ч. е насрочено откриването на ретроспективна изложба „Моето първо участие“, а половин час по-късно- представяне на нови книги на Христо Карастоянов, Йото Пацов, Асен Сираков, Валери Станков и Димитър Гачев. В 18.30 ч. е рециталът на Кристина и Михаил Белчеви. Снощи с рецитали в програмата на бард феста се включиха Асен и Георги Масларски и Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян.

 

30-то издание на „Поетични струни“ завършва в 23 ч. тази вечер с концерт „Спомен за приятели“. Вижте програмата за днес по часове:

Бардовете обявиха Харманли за град герой
netinfo