/ dariknews.bg
Двама виетнамци с тайвански електронни паспорти задържаха на Капитан Андреево. По случая прокуратурата в Свиленград е започнала бързо производство. В съобщението на държавното обвинение се казва, че

Динх М., на 22 г., и Нгуен Т., на 30 г., от Виетнам влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи и за използване на неистински документ за самоличност.
 
На ГКПП-"Капитан Андреево" - гара, пристигнал международен пътнически влак, пътуващ от Истанбул за Букурещ. Като пътници в него пътували виетнамските граждани Динх М. и Нгуен Т.  Граничните полицейски служители извършили паспортна проверка, при която двамата виетнамски граждани представили пред тях тайвански електронни задгранични паспорти.

Намериха фалшиви спортни обувки

При поставяне на електронните паспорти на устройството за разчитане, и след прочитане на чипа на персонализираната страница, се появили снимките на истинските собственици на документите.
 
В ареста е и френски гражданин от турски произход. Йозджан Я., на 27 г., пристигнал на ГКПП- Капитан Андреево,  за влизане в страната от Турция с колата си, която е с френски регистрационен номер. При извършената проверка, дежурният граничен полицай поискал личните документи на водача и тези на автомобила, както и свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Митницата унищожи десетки хиляди ментета

Обвиняемият Йозджан Я. представил полско свидетелство за управление на автомобил, което било неистинско. Той обяснил,че имал валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство, но му било отнето, поради множество нарушения, а с неистинското се снабдил по Интернет, защото му било необходимо да пътува до Турция.

Бърз съд за 58-годишен мъж в Свиленград

Обвиняемият Йозджан Я. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

От прокуратурата отчитат за първи път залавяне на такива екзотични нарушители.