Капитан Андреево
Капитан Андреево / Дарик радио /архив/
митнически инспектор от Свиленград
95757
митнически инспектор от Свиленград
  • митнически инспектор от Свиленград

Митничар от Свиленград е арестуван заради липсата на 100 000 турски лири, съобщават от прокуратурата. Във връзка с преписка на Окръжна прокуратура-Хасково, изпратена по компетентност в Районна прокуратура-Хасково, бе образувано досъдебно производство, по което разследването се извършва от Окръжен следствен  отдел при Окръжна прокуратура-Хасково.

В Свиленград обвиниха молдовец за фалшив документ

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково, на 21 декември, Свиленград следовател от Окръжен следствен отдел  при Окръжна прокуратура-Хасково извърши неотложни действия, при които е установена липсата на 100 000 турски лири – веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор от Свиленград.

Отмъкнаха 2000 евро и 3000 динара от тираджия

При съвместни действия на Районна прокуратура -Хасково и Районна прокуратура - Свиленград, вечерта на 21 декември бе задържан разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас – Димитър Манчев., на 49 г., за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (левова равностойност-58 981 лв.) – веществени доказателства по решеното досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Свиленград.

На Димитър Манчев., е повдигнато обвинение – за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

Хванаха трафиканти, превели през границата 44 иракчани

С постановление на Районна прокуратура-Свиленград, считано от 22:30 часа на 21 декември., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Димитър Манчев., е изтъкнал големите си финансови затруднения.

Подробности в звуковия файл