Димитровград, "България танцува"
Димитровград, "България танцува" / Дарик радио, Хасково
13-то издание на националния конкурс за класически балет, характерни и съвременни танци “България танцува” бе открито официално днес в димитровградската спортна зала “Младост” от кмета Иво Димов. Той поздрави участниците, които тази година са над 1000 от 51 танцови групи и 32 населени места в страната.

Димитровград, "България танцува"
Дарик радио, Хасково

Димитровградският кмет благодари на всички, съхранили в продължение на всички тези години конкурса и на ангажираните пряко с организацията му за положения труд. Инициаторът за конкурса- ръководителят на общинския денс център „Галаксико“ Тихомир Митев също поздрави участниците и подчерта, че всички са победители.

470 танца в 13-то издание на "България танцува"

9 държавни стипендии по програмата на Министерство на културата за подкрепа на млади дарования бяха връчени днес за възрастовата група 8-12 клас. Тези стипендии вече са традиционни за конкурса „България танцува“, който е и единственият в страната без такса за участие. Тази година държавните стипендии получават:

Димитровград, "България танцува", държавни стипендии
Дарик радио, Хасково

Връчени бяха и награди от спонсори на конкурса, а студенти от специалност “Съвременна хореография” на Югозападния университет  “Неофит Рилски” представиха фрагменти от спектакъла “Жарко Слънце”.

Димитровград, "България танцува"
Дарик радио, Хасково

В късния следобед утре ще бъде и церемонията по награждаване на победителите в конкурса „България танцува“. Програмата утре включва представяне на формации и продукции.