Харманли, Трети март
Харманли, Трети март / Община Харманли
Тържественият ритуал „Славим Свободата!“ събра край Руски паметник в Харманли редица родолюбиви и признателни  харманлийци по повод Националния празник на страната ни и 140-годишнината от Освобождението на България.

Церемонията започна с издигане на националното знаме  под звуците на химна на България, който за пръв път прозвуча на живо от харманлийския хор „Славей“ с ръководител Генчо Дончев и диригент Младен Станев.

В поздравителното си слово кметът на Община Харманли Мария Киркова каза: "Нека днес си обещаем да бъдем силни, да бъдем единни, да срещаме с разум и  достойнство  предизвикателствата на нашето съвремие. И да следваме принципите и целите си, като работим за „чиста, свята и свободна Република“.

Харманли, Трети март
Община Харманли

„Трети март ни е повече от нужен, защото е символ на Свободата, на българския дух и саможертвата в името на Родината. Нужен ни е, за да обединява, за да насърчава, за да възпитава и съхранява българския силен и волеви дух  и българските добродетели. За да ни има като народ, за да я има България, сега и во веки веков!", каза още тя в речта си.

Панихида в памет на загиналите герои за Освобождението на България отслужи свещеник Георги Дановски.

Венци и цветя пред паметника в знак на признателност бяха поднесени от Община Харманли, Общински съвет-Харманли, заместник –областният управител Стефка Здравкова, от представители на политически партии , обществени организации, училища, читалища, детски градини и много граждани.