10 номинирани и 383 професионалисти по здравни грижи празнуват за 12 май
10 номинирани и 383 професионалисти по здравни грижи празнуват за 12 май / netinfo
Главната сестра на Многопрофилна болница „Света Екатерина” в Димитровград Петронка Господинова, старшата акушерка в болницата Катя Милкова и мед. сестра Цанка Боева ще бъдат отличени тази вечер с грамоти. Те ще им бъдат връчена по повод чествания на 12 май ден на сестринството.

Номинирани тази годино от регоналната колегия на асоциация на професионалистите по здравни грижи са медицински сестри и акушери от Симеоновград- Диана Аврамова, Ивайловград- Нели Бизиргянова, Харманли- Мария Радева, Минерални бани- акушерката Катя Атанасова.

В Хасково отличени за добрагта си работа са главната сестра на Кожно- венерологичния диспансер Златка Петрова, старшата сестра Валентина Митишена от Психодиспансера и Йорданка Киронова от РИОКОЗ- Хасково.

На празника ще бъдат отчетени и успехите, които професионалистите по здравни грижи постигнаха през тази година, а именно образователен ценз и 20- процентно увеличение на заплатати на работещите в държавни лечебни заведения, подчерта регионалният председател в Хасково Кресимирка Янева.