Танцов спектакъл "Изворът на Белоногата"
Танцов спектакъл "Изворът на Белоногата" / netinfo
Премиерата на танцовия спектакъл "Изворът на Белоногата" за Димитровград препълни снощи салона на общинския театър „Апостол Карамитев“. В едноактния танцов спектакъл чийто хореограф и режисьор е Миглена Бинева, участват 30 деца и младежи на възраст от 8 до 17 г. - 15 от димитровградския клуб „Стрийт дъст“, на който Миглена е ръководител и още толкова от хасковския балет „Тангра“, воден от Дорина Инджова.

Танцов спектакъл "Изворът на Белоногата"
netinfo

С димитровградската премиера „Стрийт дъст“ отбеляза и своята 10-годишнина, а ръководителят Миглена Бинева получи десетки поздравления, цветя и подаръци.
 

Показват в Димитровград танцовия спектакъл "Изворът на Белоногата"

 

Танцов спектакъл "Изворът на Белоногата"
netinfo

През 2014г. тя завършва „Балетна педагогика” бакалавърска степен и  семестриално магистър „Балетна режисура” в АМТИИ Пловдив. За тема на своя държавен изпит по магистратура избира „Изворът на Белоногата” и от 2013 г. до края на 2014 г. избира и компилира музиката, на която ще поставя хореографията.

Танцов спектакъл "Изворът на Белоногата"
netinfo

Миглена Бинева не пести благодарностите си към всички, помогнали „Изворът на Белоногата“ да се случи- Дорина Инджова, децата от балет „Тангра“ и „Стрийт Дъст“, както и техните родители.

В края на ноември спектакълът бе представен пред публиката в Хасково, където също пожъна успех и овации.