/ Хасково, Изворът на Белоногата
Показват в Димитровград танцовия спектакъл
100045
Показват в Димитровград танцовия спектакъл
  • Показват в Димитровград танцовия спектакъл
Премиерата на танцовия спектакъл "Изворът на Белоногата" за Димитровград е от 19:00 часа в общинския театър „Апостол Карамитев“. Всички билети, на стойност 5 лв., вече са продадени.

Конкурс за най-красиво коледно дръвче в Димитровград

В едноактния танцов спектакъл участват 30 деца и младежи на възраст от 8 до 17 г. - 15 от димитровградския клуб „Стрийт дъст“ с ръководител Миглена Бинева и още толкова от хасковския балет „Тангра“ с ръководител Дорина Инджова.

Хасково, Изворът на Белоногата
Хасково, Изворът на Белоногата

В ролята на Гергана е Гергана Манолова, а в тази на Никола- Жулиен Сталев, и двамата възпитаници на „Тангра“. Хореограф и режисьор е Миглена Бинева, която прави музикалната селекция повече от година и половина.

През 2014г. Миглена завършва „Балетна педагогика” бакалавърска степен и  семестриално магистър „Балетна режисура” в АМТИИ Пловдив. За тема на своя държавен изпит по магистратура избира „Изворът на Белоногата” и от 2013 г. до края на 2014 г. избира и компилира музиката, на която ще поставя своята хореография. 

Хасково, Изворът на Белоногата
Хасково, Изворът на Белоногата

За мен беше чест и удоволствие да работя с децата на Дорина и със самата нея. Искам сърдечно да й благодаря, че прие това мое  предложение и че заедно преминахме през доста премеждия, а на децата да кажа, че всяко едно е съществено важно за целия спектакъл. Благодаря и на всеки един родител, че ни гласуваха нужното доверие, коментира Миглена Бинева. Чуйте я в приложения файл.

В Хасково танцовият спектакъл бе представен в театъра „Иван Димов“ на 27 ноември.