Жалко ще е, ако наистина има наши капитали, изнесени в офшорни зони
Жалко ще е, ако наистина има наши капитали, изнесени в офшорни зони / 100 вести

Жалко ще е, ако наистина има наши капитали, изнесени в офшорни зони. Така областният управител Николай Сираков коментира пред „100 вести" една от водещите новини през миналата седмица, добила известност „Досиетата от Панама", в която е включено и Габрово.

Калфин: Ако има български политици в панамските документи, трябва да се оттеглят

„Докато в България всичко е анонимно, ще има корупционни схеми", коментира по повод аферата „ДАИ" Николай Сираков.

Венцислав Генов остава в ареста по обвинение за организирана престъпна група

„ОбС-Трявна ме упълномощи да гласувам „за" точките от дневния ред на извънредното Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК" ООД - Габрово, което ще се проведе на 26 април. Чакаме решението и на ОбС в Севлиево". Това коментира за „100 вести" кметът на Община Трявна Дончо Захариев, след проведеното извънредно заседание на ОбС.

Силен интерес предизвика присъединяването на ВиК „БЯЛА“ към „ВиК“ - Габрово

„Когато се ангажираме да изпълняваме проекти, които имат важно значение за развитието на нашия град, може в рамките на определен период да бъдем по-толерантни", казва в отговор на питане на вестник „100 вести" кметът на Габрово Таня Христова. Според изданието, то е провокирано от предвидените в дейности в Широкия център на Габрово през това лято, които отново ще подложат на изпитание толерантността на габровци към промените в организацията на движението. Началото беше сложено с ремонта на ул. „Юрий Венелин", който в момента се извършва.

Затварят за движение част от ул. "Юрий Венелин" до 22 април

От водещата статия на вестника научваме, че след екоселището Геша Вю край Дряново "Симпли България" инвестира във второ селище - звездно. Ще строят 50 уникални къщи с 50 обсерватории.