/ Община Габрово
По повод десетгодишнината на инициативата, която представлява своеобразен преглед на културния живот и постижения в града, организаторите ще връчат още награди
Клубът на будителите към НЧ „Будителите 2017”, със съдействието на Областния управител, обявява ежегодния конкурс „Събитие в областта на културата - Габрово 2023”, който тази година се провежда за десети път, съобщиха от Общината.

Конкурсът отличава събитието, докоснало сърцата на габровци през изминалата година на базата на предложения, направени от гражданите и институциите, а за класирането на предложенията отчита равностойно вота на публиката и оценката на жури, в което се включват специалисти, дейци на културата, зрители, представители на институции.

Домът на хумора в Габрово ще бъде енергийно обновен

Предложенията за събития, които ще участват в конкурса, ще се приемат до 31 януари на e-mail: buditelite@mail.bg, buditelite@buditelite.bg, във Фейсбук страницата Народно Читалище „Будителите 2017“, или на страницата на „Клуб на будителите“-Габрово, както и писмено в кутии, поставени в Регионална библиотека „Априлов Палаузов” и на касата на Драматичен театър „Рачо Стоянов”

Следващият етап е гласуването за номинираните събития, което ще продължи от 5 до 25 февруари по същия начин. Вотът на публиката и журито ще определят събитието на Габрово в областта на културата за 2023 година и победителят ще получи специалната награда на Клуба на будителите.

Наградата ще бъде връчена на церемония през март, обявиха организаторите. Тази година по повод десетгодишнината на инициативата, която представлява своеобразен преглед на културния живот и постижения в града, организаторите ще връчат още награди.