Заоблачава се
Заоблачава се / DarikNews, архив

До обяд заоблачавено ще обхване цялата страна. По-късно през деня над западните райони от страната ще завали, а през нощта вече и по-източно. В област Габрово температурите ще варират межд, 0 и 9 градуса. 

Максималните температури в западната половина от страната ще се понижат с 3°-4° и в повечето места ще са от 6° до 9°, в източната ще останат високи до 12°-13°, но по Черноморието 8-10°. Минималните температури сутринта ще са между минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното.

Над планините ще бъде облачно, а по билата и мъгливо. Около пладне по високите части на Рила и Пирин ще завали сняг, а след пладне вече и над Витоша и Западна Стара планина. Под 1700-1800 м преваляванията ще са от дъжд. Вятърът по билата ще е силен, от южната четвърт. 

В планините от Западна България ще настъпи слабо захлаждане. Дневна температура на 1200 м около 5°, на 2000 м - около 1°.

По Черноморието още преди обяд ще се заоблачи, но ще завали едва през нощта. Вятърът по крайбрежието ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са до 8°-10°. Температурата на морската вода е около 4°, вълнението ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg