/ ОД на МВР-Габрово
Полицията уведомява гражданите и гостите на града, че на 6 декември - Йордановден в централната градска част ще бъдат въведени временни ограничения на движението на моторни превозни средства.

Промяна на правилниците на програми „Култура“ и „Младежки дейности“ на Община Габрово

Във връзка с честването на Богоявление (Йордановден) и с оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и зрителите на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Янтра, на 6 декември за времето - от 11:00 до 13:30 часа ще бъде наложено временно ограничение на движението на моторни превозни средства в района на площад „Първи май“ и по моста „Игото“..

30 000 лв. за двойките с репродуктивни проблеми в Габрово за 2020 г.

В посочения часови диапазон движението през моста ще бъде изцяло спряно, а движението на моторни превозни средства от площад „Първи май“ към други части на града ще се осъществява през улиците „Първи май“ и „Софроний Врачански“. Движението по улица „Шипка“ ще бъде временно преустановено до приключване на мероприятието.

80 000 лв. за подпомагане на нуждаещи се от Хосписа грижа в бюджета за 2020 г.

С цел недопускане на пътни и други инциденти, ръководството на ОД на МВР и сектор „Пътна полиция“, призовават участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения, да не нарушават обществения ред и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Пожелаваме на всички весел празник и здраве на именниците и на техните семейства!