Условна пирсъда са крадец, изтеглил чужди пари от банкомат

банкомат
банкомат
Състав на Окръжен съд–Габрово с председател съдия Костова, осъди мъж от Габрово на лишаване от свобода – условно, и глоба за кражба и използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Съдът призна Д.Й. за виновен в това, че на 9 юни 2018 г., около 13:10 часа, от търговски щанд в магазин за хранителни стоки на ул. „Кап. Дядо Никола“ в Габрово, отнел дамско портмоне с намиращите се в него сума от 80 лв. и дебитна карта (ведно с ПИН към нея), всички вещи на обща стойност 117,82 лева.

Условна присъда за измамницата, опитала неуспешно да тегли чужди пари

Д.Й. бе признат за виновен и в това, че на горепосочената дата, при условията на продължавано престъпление, използвал отнетата по-рано дебитна карта без съгласието на титуляря (жена от с. Влайчовци, общ. Габрово), като на АТМ на пазар „Шиваров мост” в Габрово извършил две транзакции, изтегляйки сумата от общо 400 лев.

Измамница успя да се договори за условна присъда

съд белезници Темида
ThinkStock/Getty Images

За извършените две престъпления съдът наложи на Д.Й. общо наказание от 2 години лишаване от свобода - условно, с изпитателен срок от 3 години, и глоба в полза на държавата в размер на 100 лева

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок от днес.