Таня Станева на Ваканция и СПА Експо 2019
Таня Станева на Ваканция и СПА Експо 2019 / Община Габрово
На международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2019“ община Габрово участва успешно с общ туристически продукт, съвместно разработен с общините Трявна, Дряново и Севлиево. Целият регион бе показан като център на занаяти, традиции и креативен туризъм, под общото мото „Да се срещнем в центъра“.

РИМ-Габрово и Дечкова къща предизвикват интереса на посетител 

Съвсем естествено Габрово, признат за Творчески град на занаятите и народните изкуства към ЮНЕСКО, бе представен от занаятчия от музей „Етър” – Таня Станева, която даде възможност на хилядите посетители, преминали през щанда на изложението, да се докоснат до истинския дух на България. Грънчарката предизвика интереса на туристи и професионалисти от бранша, които сами създадоха свое собствено изделие от глина.
 
В края на 2018 г. музей „Етър“ спечели престижното признание в класацията „Годишни награди в туризма” , организирана от Министерство на туризма.

Таня Станева - майстор грънчар в „Етър”-а, демонстрира своя занаят на голямо туристическо изложение
 
„Туризмът, който развиват общините ще бъде акцент на 2019 година.“, това обяви на откриването на форума министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че 2019-та ще бъде особено динамична, ще изисква повече усилия.
 
Годината бе определена от нея, като „годината на вътрешния туризъм“ и с това отбеляза особено значимата роля на общините в представянето на страната ни като атрактивна туристическа дестинация.
 
Министър Ангелкова заяви желанието си да се включи в най-мащабното за годината събитие в Габрово – Карнавала, който ще се проведе на 18 май.
 
Представители на администрацията, в сътрудничество с културните институти в града и в партньорство с туристическия бранш, представиха не само основните туристически забележителности и събития от културния календар, но и предложиха подходящи места за настаняване в общината.

Министър Ангелкова впечатлена от Община Севлиево
 
„Ваканция и СПА Експо" е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича стотици фирми от десетки страни.
Тази година, в рамките на три дни, от 14 до 16 февруари 2019 г., на едно място бяха събрани над 380 компании от 25 страни, с представителни щандове, над 20 000 професионалисти и посетители, представени бяха повече от 60 дестинации и туристически региони, в съчетание с над 50 съпътстващи събития.