Трявна ще влезе в челната десятка на най-красиви градове на Европа, категоричен е кандидат-кметът Драгомир Николов
Трявна ще влезе в челната десятка на най-красиви градове на Европа, категоричен е кандидат-кметът Драгомир Николов / Димитър Сотиров

Трявна ще влезе в челната десятка на най-красиви градове на Европа. Тази цел си постави Драгомир Николов, който управлява общината от 2007 година и е кандидат за трети кметски мандат, издигнат от коалиция „Възрожденска Трявна”.

Драгомир Николов и кандидат-съветниците от коалиция „Възрожденска Трявна” (за които се гласува с номер 12 в бюлетината) обявиха амбициозната инициатива при откриване на предизборната си кампания.

Кандидат-кметът бе категоричен, че това е постижимо, макар да е необходимо време, тъй като един от градовете в челната десятка на Стария Континент е с 300 жители.

„Няма голям и малък град, няма голям и малък партньор. Всички са еднакви, когато си партнират”, заяви Николов и припомни колко сплотени са били тревненци по време на бедствието през пролетта на 2013 година.

Тогава общината бе сполетяна от природен катаклизъм. 106 населени места без ток, изкоренени борове на 90-годишна възраст, сгради без покриви – това беше Трявна след бедствието.

„На третия ден бяхме привели града си в нормални условия за живот”, припомни Драгомир Николов.

Кандидат-кметът на „Възрожденска Трявна” не пропусна да отдаде дължимото на фирмите, доброволците и институциите, които направиха възможното за бързото справяне с последиците от бедствието.

Драгомир Николов заяви при откриването на кампанията, че Трявна има 88 разработени проекта, а 17 са в процес на подготовка.

„Ще стигнем до всеки един дом”, бе категоричен Николов, говорейки за европейски инвестиции.

В плановете на кандидат-кмета са включени за реализация зона за отдих и спорт, развитие на културно-историческото наследство на Трявна, ново улично осветление и енергийна ефективност на всички публични сгради.

На всеки трети ден в Трявна е имало по едно културно или спортно събитие - за това говорят фактите от последните четири години. Броят им е 473.

По време на мандата 2011 г. - 2015 г. са реализирани спортните площадки в Трявна, комплексите в Плачковци и в Светушка.

„Имаше въпроси кой ще спортува там. Идете да видите сега”, посъветва Драгомир Николов и посочи успехите на местните футболни тимове.

"Където се обърнете може да видите нещо, което е реализирано чрез работата на хората от управленския екип на последния мандат".

Представяйки листата с кандидати за съветници, която го подкрепя, Драгомир Николов отчете, че в нея са хора, които не питат какво ще получат от Трявна.

„Точно обратното – те ще дадат за Трявна. Защото това е наш дълг”.

Драгомир Николов призова на 25 октомври тревненци да гласуват с номер 12 в бюлетината.

„И за да не харчим повече пари от необходимото нека изборът стане още на 25 октомври”, призова кандидатът на коалиция „Възрожденска Трявна”, тръгвайки към своя трети мандат.


Листата с кандидатите за общински съветници на Местна коалиция “Възрожденска Трявна”, водена от нейният капитан и два мандата Кмет на Община Трявна

  1. инж. Драгомир Николов
  2. Михаела Димова - Висше икономическо образование. Собствен бизнес в сферата на търговията. Омъжена с две деца. Два мандата общински съветник.
  3. Иван Несторов - С икономическо образование. Работи в “Премиум Трави” ЕООД. Управител на хотел “Калина Палас”.
  4. Тодор Петров - Инженер, завършил специалност “Технология на металите и металообработваща техника” в ТУ - Габрово. Работи в сферата на пововарството и ресторантьорството. С едно дете. Общински съветник в досегашния мандат.
  5. Румяна Колева, инженер - химик. Ръководител на строителна лаборатория и бетонов възел - гр. Плачковци. Финансов консултант застраховане и пенсионно осигуряване. Омъжена с две деца. Общински съветник в досегашния мандат.
  6. Галя Брънекова - Завършила “История” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Развива собствен бизнес  в сферата на туризма и търговията. Омъжена с две деца.
  7. Диан Денев - Завършил Техникум по текстил “Йордан Радославов” - Габрово. Работи като оператор електрическа подстанция към Енергосекция - Горна Оряховица. Бивш футболист, настоящ помощник треньор на ОФК “Трявна” и треньор на деца в ОФК “Балкан” - гр. Плачковци. Семеен с едно дете.
  8. Тереза Коларова - Завършила “Публична администрация” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Работи в Комплекс “Валди Хил” - с. Бърдени.
  9. Мартин Герганов - Завършил “Социални дейности” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Работи като социален работник в Дневният център за възрастни хора с увреждания в гр. Трявна.
  10. Виолета Коева - Икономист. Работи като главен счетоводител на хотел “Калина Палас”. Семейна с едно дете.
  11. Симеон Стойнов - Завършил Техникум по дърворезба и дървообработване - Трявна. Управител на “Кристал” ЕООД. С един син.
  12. Кремена Софрониева - Завършила Музикалната академия в гр. Пловдив, специалност “Музикална педагогика”. Работи в СОУ “Петко Р. Славейков” като учител по музика. С едно дете.
  13. Ангел Ангелов - Завършил техникум по машиностроене в гр. Бяла (Русенско). Управител на “Рая” ООД - гр. Плачковци. Бивш футболист.
  14. Нина Ненова - Завършила Техникум по обществено хранене - Габрово. Работи в сферата на търговията.  Управител на “Нина Маг Фуудс”. Семейна с едно дете.
  15. Христо Славов - Текстилен инженер, завършил ТУ - София (бивш ВМЕИ “Ленин”). Работи в МАК АД - Габрово като инженер - технолог. Семеен с едно дете. Изявен артист от любителските трупи към читалищата в гр. Трявна и гр. Плачковци. През 2015 г. постановката “Г-н Балкански” с негово участие е отличена с голямата награда “Златната камила” в Тополовград. Христо Славов е и кандидатът за кмет на Кметство Плачковци, издигнат от МК “Възрожденска Трявна”.
  16. Марианна Велушева - Иванова - Завършила българска и руска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Работи като социален работник в Община Трявна по проект „И аз имам семейство". Омъжена с едно дете.
  17. Михаил Ангелов - Завършил Механотехникум „Д-р Никола Василиади" - Габрово. Управител на ЕТ „Михо М. Ангелов" -  хидроизолации. Бивш футболист.