Състоянието на пътищата в обсластта
Състоянието на пътищата в обсластта / DarikNews.bg, архив

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили по път I-4 за областите Ловеч и Габрово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

От АПИ напомнят, че в прохода „Шипка" е забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.

В област Габрово временно са въведени следните ограничения за движението на МПС:

По пътя между селата Кормянско и Малък Вършец има стеснен участък при моста над р. Крапец. Той е сигнализиран с пътен знак В15 „Забранено влизането на пътни превозни средства с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м".

Обходен маршрут за МПС над 3,30 м е Кормянско-Малък Вършец.

По пътя Крамолин-Велико Търново е ограничено движение за МПС над 10 т, поради влошено технико-експлоатационно състояние на мостово съоръжение

Пътят Габрово-Дебел дял, в участъка от разклона за комплекс „Люляците" до село Дебел дял, е затворен за движение на всички МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут еГаброво-Гъбене-Музга-Дебел дял.

Пътят връх Шипка-връх Бузлуджа, в участъка от км 0+000 до км 9+600 - е затворен за целия зимен сезон. Движението се осъществява чрез отбиване.

Ремонтни дейности:

По пътя Габрово-Дебел дял има пропадане на пътното платно с ширина 3.5 м. Движението се извършва в едната пътна лента. Поставена е необходимата сигнализация.

По пътя Чехлевци-Велчевци - ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се осъществява в една лента.

По пътя Палаузово-Стомонеците има пропаднал пътен участък. Движението се извършва в едната лента.

Информация за състоянието на републиканската пътна мрежа може да видите тук.