Ориентиране
Ориентиране / Община Дряново

Деветнадесет състезатели на Спортен клуб по ориентиране "Бачо Киро - 94" взеха участие в международно състезание по ориентиране, провело се в Черна гора, заедно с представители на още 30 държави.

Страхотно представяне направиха Стефан Михайлов и Моника Ламбева, които се състезаваха за Българския национален отбор във възрастови групи М21Е и Ж20 на Югоизточния шампионат по ориентиране (Балканиада). 
 
Община Габрово се включи в младежката инициатива „Вечер в парка“

Стефан спечели две призови класирания в средната дистанция: 2-ро място на Шампионата и 3-то в същата дисциплина, което му носи точки за Световната ранглиста. За страхотен завършек успя да спечели титлата при Щафетното бягане, заедно с още 2ма свои съотборници в битката за медалите срещу 7 държави от региона. 

Моника Ламбева, която бе включена в състава почти в последния момент, не пропусна да оправдае гласуваното й доверие и се завърна с 2 медала от първенството: нареди се 3-та в средната, 4-та в дългата дистанция и 3-та при щафетите за Ж20. С отличното си представяне и двамата спомогнаха за крайното класиране и спечелената Балканска купа от националния ни отбор.

Освен тях Минчо Минев, Добри Добрев, Цветанка Добрева, Русалина Стефанова, Елена Димитрова и Живко Димитров се представиха на международната сцена на МАСТЪРС шампионата (за възрастови групи над 35 г.) и поднесоха много приятни емоции придружени от шампионски и вицешампионски титли. 

Русалина Стефанова – I-во място шампион Ж55 (спринт)
Цветанка Добрева – 3-то място Ж55 (спринт) ; 3-то място Ж55 (средна) 
Елена Димитрова – 2-ро място Ж35 (спринт) ; 3-то място Ж35 (средна) ; 3-то място Ж35 (дълга); 3-то място М35 (щафети)
Минчо Минев – 3-то място М70 (спринт) ; 2-ро място М70 (средна) ; 3-то място М70 (дълга).

Останалата част от отбора, съставена основно от по-младите ни състезатели, също не разочарова с представянето си, като добавиха още 6 медала, за които се състезаваха 4 поредни дни, а класирането беше общо.

Отличия грабнаха:
Димитър Димитров - 2-ро място М12
Божидар Пенчев - 3-то място М12
Вяра Илиева - 1-во място Ж12
Надежда Пенчева - 2-ро място Ж14
Стела Енчева - 3-то място Ж14
Живко Чипев - 1-во място М21В
Иван Съчков - 2-ро място OPEN клас
Александър Попов пък се нареди шести в компанията на силния национален младежки отбор на Чехия.