/ Община Габрово
Снимка на кръговото кръстовище на пл. „Белорусия“ в Габрово е големият победител в инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) „Покажи как обновяваме родното ти място“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Жилищен блок в Габрово и НУ „Васил Левски“ с приз от „Фасада на годината“ (СНИМКИ)

Автор на уникалния кадър е Ярослав Чепурной, който е представил кандидатурата си с коментара: „Ето как - лека-полека, новото LED осветление „завладява“ Габрово!“.

МРРБ

Фотосът е направен след рехабилитационните дейности в района на парк „Колелото“ („Колю Василев - Обов“), извършени през миналата година по проекта „Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“.

На второ място е снимката на Михаил Михалев от Стара Загора, който представя обновения парк „Артилерийски“. На трета позиция се класира фотография на парк „Св. Георги“ в Добрич на Драгомир Пеев. Още шест участници ще бъдат отличени с поощрителни награди.

Фотоконкурсът на МРРБ се проведе в периода 4 август - 30 септември. Той е част от образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“. Получени са общо 190 снимки от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово, Мездра и други 

Шест сгради от Габрово са включени в конкурса „Фасада на годината 2018-2019“

Кадрите представят паркове, площади, санирани блокове, социални и обществени сгради, ремонтирани училища и детски градини, туристически обекти и други, реализирани с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Снимките са част от изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на изпълнени проекти по европейските програми. Обектите „преди“ и „след“ обновяването им могат да бъдат видени в 50-те тролейбуса, купени по европроект на Столична община.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 г. Община Габрово поздравява специално господин Ярослав Чепурной и му честити наградата.