/ Община Габрово
Деца и възрасти от социални услуги в Габрово изработиха прекрасни поздравителни картички за работещите в областната болница в града, съобщиха от Общината.

Така посетителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца от аутистичния спектър „Келер“ изразиха своето възхищение и благодарност за всеотдайността на габровските медици.

18 новозаразени в Габровско

„Здравеопазването е системата, която усеща най-мощно тежестта на грижата и запазването на човешкия живот. Обществото ни изразява своята подкрепа за работещите в нея по начин възможен за хората.

Това бяха милионите ръкопляскания в израз на емпатия и подкрепа - начин за изказване на благодарност и възхищение за грижите и товара, който понасят. Това породи в нас идеята да съхраним и опазим този жест.

Община Габрово

Начинът, по който решихме да поднесем нашите ръкопляскания, е под формата на коледни празнични поздравителни картички, които изработихме заедно с децата, говорейки за медиците и тяхното дело“, казват от „Келер“ във връзка с красивия жест.

Картичките, изработени от потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания също зарадваха работещите в областния стационар.