Руски котарак без опашка бе изненадата сред подаръците от Мытищи
Руски котарак без опашка бе изненадата сред подаръците от Мытищи / Дарик Габрово

Таня Христова и Евгений Панов - председател на общинския съвет на град Мытищи символично поляха цветята в новата ладия на Габрово и пуснаха бели балони над Янтра. Това се случи при официалното връчване на подаръка от побратимения руски град за Габрово, днес на ул. „Аврам Гачев"

„За да плуваш, не просто трябва да се оставяш на течението, трябва да плаваш, да използваш платната и вятъра, или да гребеш. За да постигнеш целта, която си си поставил, трябва не просто да чакаш тя да стигне до теб, трябва да се бориш. Най-истинският тест за приятелството, освен силния вятър, е тестът на времето, на успешните моменти". Това каза кметът на Габрово Таня Христова пред ладията, акостирала на брега на Янтра, символ на 10-годишното приятелство межу Габрово и Мытищи.

„Това е кораб, символ на истинското партньорство и приятелстово и от тук насетне ще бъде нова атракция на Габрово. От днес можем да се поздравим с кораб на тревата", каза Таня Христова и обеща да отглеждаме цветята с много любов, да ги поливаме редовно и да го пазим.

Руски котарак без опашка бе изненадата сред подаръците от Мытищи
netinfo

Евгений Панов отвърна с думите, че днешният ден е знаменателен за двата града, че този подърк ще бъде символ на нашата дружба: „Ще минат години и ще се сменят хората, кметовете, властите, но ще остане най-главното -  дружбата и любовта между нашите два народа. Нашата най-главна задача е да научим нашите деца и внуци да продължат това, което сме започнали. Същата тази ладия стои на нашата крайречна улица и тя беше повод за благоустройствени мерки след като я поставихме. Кътчето около нея е любимо място за жителите и гостите на нашия град". Председателят на общинския съвет на Мытищи изрази надежда, че това място ще бъде любимо на габровци".

Руски котарак без опашка бе изненадата сред подаръците от Мытищи
netinfo

Истинската изненада обаче беше вторият подарък, пристигнал от Мытищи. Таня Христова отвори картонената кутия на отстрещния тротоар и от там се показа усмихнат котарак с букет цветя. Доскорошният обитател на руския град се оказа без опашка. В неговата чанта имаше писма от приятелите с пожелания за габровци. А първата им читателка бе 2-годишна габровка, която с удоволствие се снима пред металната фигура на закачливия гост.