затвор арест белезници
затвор арест белезници / ThinkStock/Getty Images

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу   рецидивист за извършен грабеж на пари от възрастен мъж. Обвинението срещу С. И. е за това, че на 05.04.2018 г. около 11:30 часа на бул. “Столетов“ в Габрово, близо до разклона за връх Шипка, отнел сумата от 120 лв. от И. М., като употребил за това сила. Той блъснал тялото на пострадалия, който паднал на земята, притиснал го с ръка и взел от джоб на якето парите му.

На същата дата обвиняемият, заедно с още трима мъже, тръгнали сутринта от плевенското с. Върбовка с лек автомобил,  за да търсят работа, като предлагали ремонт на покриви и поставяне на изолации. Минавайки през различни населени места, като около 11:00–11:30 часа спрели в Габрово.

Започна делото срещу мъж, упражнил насилие и ограбил жител на село на Яворец

Обвиняемият слязъл от колата и тръгнал сам да търси работа, уговаряйки живущи в района да им извърши ремонт. Видял, мъж в двора на една от къщата и го попитал желае ли ремонт на покрива. Докато разговаряли,  покрай тях минал пострадалия, който спрял пред къщата, бръкнал в десния джоб на якето си, за да извади кутия цигари. В този джоб се намирали и банкноти от взета на същия ден пенсия.

Мъжът, ограбил с насилие жител на село Яворец отива зад решетките

Пострадалият поседял при тях около 3 минути и отново тръгнал, придвижвайки се бавно, поради заболяване. Обвиняемият веднага тръгнал с възрастния мъж, като го хванал с ръка. Вървейки предложил да прави ремонт на покрив на къщата му, но на разклона за връх Шипка, изведнъж го блъснал странично в храсти. Пострадалият паднал на земята, а обвиняемият се навел и притискал падналия към земята, бръкнал в джоба на якето и му взел парите. След това тичешком се върнал към групата, качил се в автомобила и потеглили в посока връх Шипка. Обвиняемият е осъждан.

 Предстои насрочване на делото  за разглеждане от съда.