/ netinfo
На 9 и 10 юни авторският проект "Аз съм Българка", на младия габровски фотограф Радослав Първанов, ще бъде представен на най-мащабното българско фолклорно събитие извън родината. Тогава в Милано, под наслов "Нашенските обичаи", ще се състои четвъртото издание на пътуващия събор "На мегдана на другата България" - поле за изява на групи за български фолклор, създадени от нашите сънародници зад граница.

Националният проект "Аз съм Българка" получи специална покана за участие в това внушително събитие. Това е първото представяне на проекта, филма и фотоизложбата извън България и отговорността на екипа определено е голяма.

„Аз съм българка“ е събитието на Габрово в областта на културата през 2017 година

Авторът на идеята ще присъства на събора, заедно с част от участничките в първата част от проекта, като за публиката в Милано специално е подготвен интерактивен продукт, който ще бъде показан за първи път.

Освен стотиците участници, организаторите очакват многохилядна публика, която да подкрепи мащабната фолклорна изява.
 

"Аз съм Българка!" ще бъде представен в Милано
netinfo


Радослав Първанов ще сподели пред нашите съотечественици постигнатото от проекта за изминалата вече една година от официалното му представяне, активната работа по втората част "Аз съм Българка!" - Продължението, както и кампанията за набирането на средства за издаването на триезичния фотоалбум "Аз съм Българка!" – Историята.

Гласовете на младите ще определят събитието на 2017-та година в областта на културата

Голямата новина е, че веднага след събора в Милано Радослав Първанов ще отговори на поканата да представи творбите от фотопроекта си в Седмицата на фотографията в Милано - Milano Photo Week, един от най-престижните форуми на фотографското изкуство в света.
 

"Аз съм Българка!" ще бъде представен в Милано
netinfo


По този повод 24-годишният фотограф подготвя специално създадена изложба от цветна фотография, която ще запознае участниците и посетителите на MPW 2018 със знакови исторически места в България и красотата на българската девойка, облечена в богата народна носия.