„Аз съм българка“ е събитието на Габрово през 2017-та година
„Аз съм българка“ е събитието на Габрово през 2017-та година / Радослав Първанов Фотография - Radoslav Parvanov Photography
Проектът на Радослав Първанов „Аз съм българка“ стана победител в тазгодишния конкурс „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2017“, организиран от Народно читалище „Будителите 2017“. За него гласуваха най-много от участниците в електронния вот /3225 гласа/ и най-много от гласувалите с бюлетини в кутиите, поставени за тази цел / 38 гласа/, или 3263 човека от публиката, участвала в оценяването на събитията.

Единайсетчленното жури също присъди най-много точки на „Аз съм българка“ – 729 точки от 880 възможни. Освен наградата от 500 лева, победителят получи и плакет, който тази година се връчва за пръв път.

ЧУЙТЕ ИНТЕРВЮТО НА ТИХОМИР ЦЪРОВ С РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ, ИЗЛЪЧЕНО ПО ДАРИК РАДИО

Плакет на НЧ „Будителите 2017“ „ОТЛИЧИЕ НА ЖУРИТО“ получи Карнавалът „Да изкукуригаме от смях“, проведен на 20 май м.г. Габровският карнавал „дишаше“ във врата на победителя в конкурса със 725 точки.

Плакет ът за участие в конкурса „ИЗБОР НА ПУБЛИКАТА“ бе връчен на НЧ "Габрово 2002" за концерта "Отворени врати", посветен на неговата 15-годишнина. Концертът взе 337 гласа от публиката и макар на значително разстояние след победителя, изпревари другите двайсет номинирани събития. Техният брой – 22 тази година, е рекорден от създаването на конкурса. Една от номинациите, неизменен участник в конкурса във всичките му издания до сега, бе отличена с наградата на организаторите – „СПЕЦИАЛНО ОТЛИЧИЕ“ на НЧ „Будителите 2017“ и това бе 41-то издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ - Габрово 2017, което се проведе от 7 до 15 септември м.г. РЕКИЦ „Читалища“ и тази годна отличи читалищна инициатива, проведена през изминалата година. Финансовият израз на отличието бе връчен на Тотка Полякова, председател на НЧ „Габрово 2002“.

С провеждането на церемонията за връчването на наградите от конкурса , бе даден стартът на „Събитие на годината в областта на културата - Габрово 2018“.