Илиан Телкеджиев
Илиан Телкеджиев / sport-gabrovo.com
Вестник „100 вести":

Едно от най-значимите спортни събития на лято 2017 започва след два дни в Лондон. „Царицата на спортовете“ привлича вниманието към Олимпийски парк „Кралица Елизабет“, където от 4 до 13 август ще се проведе XVI Световно първенство по лека атлетика. Шампионатът на планетата ще бъде последен за легендата Юсейн Болт, който обяви, че ще сложи край на състезателната си кариера след Световното в Лондон, на което ще бяга в дисциплините 100 и 4 х 100 метра.
 

Габровски спортен фотограф ще снима Световното по лека атлетика в Лондон


Габрово ще има представител на този паметен форум, в лицето на фотографа Илиан Телкеджиев, който е бъде на Олимпийски парк „Кралица Елизабет“, за да запечата може би последната поява на пистата на „Светкавицата“ от Ямайка - световен рекордьор на 100 и 200 метра, носител на осем злат- ни медала от олимпийски игри и общо 13 отличия от световни първенства, 11 от които златни. Илиан работи от четири години и половина насам за ръководената от Любомир Асенов фотографска агенция LAP.
 

Безделник разиграва доктори на тел. 112


Ученикът от Природоматематическата гимназия Калоян Ботев е избран да учи в ЦЕРН. Момчето, което е най-добрият млад физик в България е един от 22-та български ученици, които ще участват в образователната програма на Европейската организация за ядрени изследвания в Женева през септември. Тази година образователният отдел на ЦЕРН е взел решение да организира пилотно двуседмично обучение за ученици само от пет страни, членки на ЦЕРН, сред които е и България.
 

Тедо Кабакчиев покори „Железния гигант”


От 20 октомври 2015 г., когато реално Мая Манолова встъпи в длъжност, до днес, са подадени 19 994 жалби. Най-чести са оплакванията на граждани срещу топлофикационни дружества и особено срещу „Топлофикация София“ ЕАД, мобилните оператори, електро услуги, ВиК, банки, арбитражи, ЧСИ и др. – 6 939. Особено впечатление прави сериозният ръст при жалбите срещу ЧСИ. От началото на годината досега техният брой е 825, като за същия период през 2016 г. те са 354. На второ място са хората, потърсили помощ и съдействие от омбудсмана във връзка с нарушени социални права – 2 826. Ръстът на жалбите, свързани с трудови възнаграждения и обезщетения за първите седем месеца на 2016 г. (191 бр.) спрямо същия период за 2017 г. (386 бр.) е 202 %.