Европейски ден на тел. 112
Европейски ден на тел. 112 / снимка: Sofia Photo Agency, архив
„Безделник разиграва доктори на тел. 112. Напил се и решил да си поиграе с Единната система за спешни повиквания! Наказанието му е глоба от 1000 лева, реши съдът".

Това съобщава вестник „100 вести" във водещата си статия днес. 

„Нямаше какво да правя“ – тези думи млад мъж от ромски произход заявил на разследващите, когато го попитали защо е звънял без причина на спешния телефон 112 и е разкарвал линейка с лекарски екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово. Допълнил, че се напил и го направил ей така, от нямане на работа. В статията се уточнява, че той се води безработен и фактически без доходи.
 

вестник 100 вести
netinfo


Възстановка на боевете за Стара Загора 

Със снимка на първа страница вестникът информира, че родолюбци от Трявна заедно със 120 активисти от 22 клуба на Националното дружество „Традиция“, облечени в униформи на опълченци и турски аскер, участваха в мащабна възстановка на боевете за Стара Загора на 19/31 юли 1877 г. Тези сражения спират настъплението към прохода и дават възможност на голяма част от бягащото местно население да се изтегли. 31 юли е предтеча на Шипченската епопея през август.

Тедо Кабакчиев: „По-тежки дни с мотора не съм имал"

Задоволство от постигнатия резултат в „Red Bull Romaniacs`2017“ изрази най-добрият български състезател по хард ендуро Теодор Кабакчиев. Тедо завърши на престижното 15-о място в най-трудното хард ендуро рали в света. 14-то издание на състезанието в Сибиу, Румъния, се проведе от вторник до събота и събра 472-ма пилоти, сред които бяха и почти всички топ състезатели от ендуро елита на планетата.