Преглед на печата (по-важните теми от местната преса)
Преглед на печата (по-важните теми от местната преса) / 100 вести

Теми от вестник  „100 вести":

Малките състезатели на клуб „Габрово“ представиха по много добър начин габровския тенис в Държавното отборно пър-венство за момчета и момичета до 12 години. От общо 136 клуба в България в шампионата участваха 28, като само девет от тях имаха тимове и при двата пола. ТК „Габрово“ беше един от тези 9 клуба и това говори доста красноречиво за добрата работа с подрастващите на треньорите Галин Христов и Свилен Мълчанков.

Днес Национален дарителски фонд „13 века България” открива благотворителна изложба „Тантра“ с живопис на Димитриос Пападакис в тревненската галерия „Гъбенски“, съобщи Мариела Драганова от фонда. Изложбата е част от благотворителната кампания на известния казанлъшки художник, която постави началото си в Културно-информационен център в родния град на автора.

Няма недостиг на ваксини в региона, съобщи епидемиологът на областта д-р Татяна Велиславова от РЗИ по повод тревогите на нейни колеги от други региони на страната заради липсата на ваксина срещу хепатит Б, която се поставя на новородени в родилния дом. „На фона на други области сме в относително цветущо състояние", коментира д-р Велиславова.

Музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово започва летните си гостувания по нашето Черноморие с изложбата „Габровска сметка”. Тя се открива на 14 юли в 18:00 часа в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” в Бургас.