Пречиствателната станция на Трявна вече се стопанисва от ВиК  – Габрово
Пречиствателната станция на Трявна вече се стопанисва от ВиК – Габрово / DarikNews.bg

Пречиствателната станция на Трявна вече се стопанисва от "ВиК" ООД – Габрово. През изминалата седмица на извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК – Габрово е взето решение за това.

То предвижда "да се възложи стопанисването, поддържането и експлоатацията на мрежите и съоръженията на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на град Трявна, довеждащия колектор и инфраструктура до нея и във връзка с предоставяне на свързаните с тях ВиК- услуги на ВиК ООД Габрово".

Владимир Василев, управител на ВиК в Габрово, официално беше запознат с решението.

Още при откриването на обекта през юни кметът на Трявна Дагомир Николов заяви, че има решение на ОбС за предоставяне управлението, стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК-обектите, системите и съоръженията – публична общинска собственост, на Асоциацията по ВиК за обособена територия област Габрово

Пречиствателната станция на гр.Трявна е реализирана по проект „Изграждане на ПСОВ за отпадъчни води - гр. Трявна и довеждащ колектор към нея", финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ Стойността на проекта е 13,1 млн. лв., от които 12,6 млн.лв. са безвъзмездна финансова помощ.