До момента в цялата страна са приети 435 000 данъчни декларации.
До момента в цялата страна са приети 435 000 данъчни декларации. / netinfo
От офиса на НАП в Габрово напомнят на своите клиенти, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. Дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно във салона за обслужване на клиенти на ул.“Радецка“ 11. Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка в пощенските станции в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

До момента в цялата страна са приети 435 000 декларации, като почти половината от тях са изпратени в НАП по електронен път – с ПИК или електронен подпис.

До 26 април в габровският офис на приходната агенция са приети 7465 декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ. От тях 3093 са приети по електронен път с електронен подпис или ПИК. В офисите на български пощи са приети 453 декларации, а в салона за обслужване на клиенти 3919 декларации.

Габровските данъчни напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салона за обслужване на клиенти в центъра на града. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.