Присъда за нападението в село Армени
Присъда за нападението в село Армени / DarikNews.bg
Окръжният съд в Габрово потвърди присъда на Районния съд, с която мъж от столичната община Лозен е осъден на пет години лишаване от свобода за извършен грабеж.
 
На 10 юни 2014 година, около 23:30 ч., в къща в с. Армени, в съучастие с неустановени по делото лица, отнел вещи на обща стойност 4 493,97 лева, от мъж и жена. За да ги присвои, употребил сила и заплаха.
 
Б.Б. посетил Габрово на 5 юни 2014 година. При среща със свой познат той се поинтересувал за по-заможни хора от града и като такъв му бил посочен мъж, живеещ в с. Армени.

Заплаха за разстрел в Армените, семейство дало наличните вещи, за да се спаси от куршумите
 
Късно вечерта на същата дата подсъдимят посетил селото и огледал къщата на набелязаното лице. На 10 юни 2014 година, около 23:30 часа, подсъдимият и неустановени по делото лица, проникнали в къщата, където по това време спели мъжът и неговата съпруга. Употребявайки сила и заплаха извършителите поставили двамата в беззащитно състояние, като увили ръцете и краката им с тиксо. След това взели златни и сребърни накити, преносим компютър, мобилни телефони, сумата от 470 лева и напуснали къщата.
        
За извършеното престъпление Б.Б. е осъден на 5 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим. Първоинстанционният съд е постановил още подсъдимият да заплати на пострадалите сумата от 4 154,97 лева – обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди.


Нападателят на семейство в село Армени е осъден на 5 години затвор


 След жалба на Б.Б. делото е разгледано от състав на Окръжен съд – Габрово, който след анализ на всички доказателства и цялостна проверка на делото, счете за неоснователни изложените от жалбоподателя и неговия защитник доводи за нарушение на материалния закон, за допуснати съществени нарушения на процесуалните правила и за явно несправедливо определяне размера на наложеното наказание. Предвид изложеното въззивният съд потвърди изцяло първоинстанционната присъда като правилна, обоснована и законосъобразна.   
 

Условна присъда за закана за убийство с пистолет


Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.