/ Община Габрово
Той е проектирал емблематични сгради и паметници в града
Народно читалище "Габрово - 2002" организира конкурс за ученическо биографично есе, посветено на известния български архитект Карл Кандулков, проектирал емблематични сгради и паметници в нашия град.

Илия Габровски - неуморният изследовател на габровското минало

Поканата за участие е адресирана до всички ученици в Габрово, а поводът е 100-годишнината от рождението на именития архитект. Карл Кандулков е бил два пъти кмет на Габрово - (април 1959 - март 1966 г., юли 1971 - юли 1976 г.), през което време разработва и осъществява мащабно строителство и благоустрояване на града.

По негови проекти са построени Домът на културата "Емануил Манолов", Домът на хумора и сатирата, Спортна зала "Орловец", Летният театър, монументът "Коня" на входа на града, паметникът на Митко Палаузов, участва в обновяване и преустройство на НЧ „Априлов-Палаузов 1861“ - Драматичния театър.

Министър Кралев инспектира ремонта на футболен терен в Габрово (СНИМКИ)

Осъществява мащабната монументална украса на града, оформяйки входовете на Габрово и предлагайки пластични решения на габровските мостове. Наградният фонд предвижда победителите в конкурса да бъдат отличени с парични награди и грамоти. За първо място е предвидена награда от 100 лева, а за втора - 50 лв.

Ученическото есе трябва да бъде от 1 страница, като крайният срок за изпращане на разработките, е 30 май, на адрес: chitalistegabrovo@abv.bg. Повече информация можете да получите на тел.: 066/ 804-136 и 0888/791-477 - Тотка Полякова.