Ограничения за движението днес и утре в Габрово
Ограничения за движението днес и утре в Габрово / Община Габрово

На 17.05.2013 г. за времето от 10.30 ч. до 11.30 ч., временно ще бъде преустановено движението на МПС по ул. Аврам Гачев, в района на изхода й към Дома на хумора и сатирата, където ще се проведе официалната церемония по откриване на пластика - подарък от побратимения руски град Митищи.

          На 18.05.2013 г., от 10.00 ч. до 13.00 ч., ще бъде спряно движението на МПС по ул. Д-р Н. Василиади, в частта й от ул. Брянска до ул. Орловска, и ул. Аврам Гачев /изхода й към ДХС/, където ще протече "Весела суматоха" от програмата на Карнавала.

От 15.00 до 16.00 ч., когато ще се осъществи организираното транспортиране на макетите, участващи в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата - ул. Брянска - ул. Ю. Венелин.

Бул. Априлов /от Централна поща до пресечката с ул. Р. Каролев/, пл. Възраждане и ул. Скобелевска ще бъдат затворени за движение от 13.30 ч. до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред ДТ "Рачо Стоянов" ще работи до 17.00 ч.

Забранява се паркирането на автомобили по бул. Априлов и улиците Скобелевска и Брянска.

          След 15.00 часа, по ул. Ю. Венелин ще бъдат разположени макети, като преминаването в района ще бъде регулирано от полицейски служители. До 17.00 ч. движението ще се осъществява само в северна посока, а след това улицата ще бъде изцяло затворена.

До 17.00 часа промените в организацията на движение няма да засягат градския транспорт. След посочения час, автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово.

След 17.00 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. Николаевска, ул. Цанко Дюстабанов, пл. Първи май 1876, ул. Шипка и ул. Орловска, а от северната към южната - по бул. Ст. Караджа, ул. Ем. Манолов, ул. Македония /зад Централна поща/ и бул. Априлов.

От 08.00 часа на 18.05.2013 г до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

На 18.05.2013 г., периодично, ще бъдат въвеждани и други частични ограничения в движението на МПС, в зависимост от провеждането на обществени прояви.

 

          С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.