/ iStock/Getty Images
На 3 юли (събота), от 8 до 12 часа ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по пътя Габрово – Шипка във връзка с провеждането на събор в местността „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа.
 
Ограничението е за участъка от път I-5 между км 155+197 /пресичането с общинския път за кв. „Етър“/ и км 184+100 /участъка гр. Габрово – гр. Шипка/, както и за панорамния път III-5005 между връх Шипка и връх Бузлуджа в отсечката от км 0+000 до км 12+213, информират от АПИ.
 
Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т е през Прохода на Републиката – път II-55 Велико Търново-Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за гр. Дебелец към Прохода на Републиката.
 
Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват от град Габрово по път III-552 през Трявна – Белица и Вонеща вода към път II-55 Прохода на Републиката и обратно. В участъка Трявна – Вонеща вода шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената временна сигнализация, тъй като преминават през участък с ремонтни дейности.
 
Във връзка с провеждането на 68-мата Международна колоездачна обиколка, чийто маршрут съвпада с ограничения участък от път I-5, е необходимо моторните превозни средства, пътуващи от Бузлуджа към Габрово, да изчакат на панорамния път или на паркингите в района на връх Шипка до преминаване на колоездачната колона в посока Казанлък.
 
АПИ