Снимка:
Снимка: / Община Севлиево
Община Севлиево ще се включи в международната инициатива „Часът на Земята 2019 г“. На 30 март 2019 г. от 20:30 часа до 21:30 ч ще бъдат загасени светлините на сградата на Общината като знак на съпричастност към проблемите с климатичните промени.

„Часът на Земята“ е световна кампания на международната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. За първи път инициативата се провежда през 2007 г. в Австралия.

Габрово ще се включи в инициативата Часът на Земята

През последните години „Часът на земята“ стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

НАСА откри признаци за глобална катастрофа (ВИДЕО)

Огнена топка, прорязала небето над Лос Анджелис, предизвика оживление в социалните мрежи и принуди полицията да успокоява местните жители
iStock/Getty

Часът на Земята обаче е много повече от един час на тъмно. Той е символ на това колко много може да постигне всеки от нас в името на природата, припомни кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Учени откриха следи от глобална катастрофа преди 12 800 години


Община Севлиево приканва жителите да се включат в инициативата „Часът на Земята 2019”, изключвайки осветлението на 30 март 2019 г. в периода от 20:30 ч. до 21:30 ч.