Областният управител на Габрово Кристина Сидорова е подала своята оставка със заявление до Министерски съвет на Република България, съобщиха от администрацията.

Като основен мотив Сидорова посочва, че е изпълнила ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев. “Ролята на областния управител е да привежда на регионално ниво държавната политика.

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов подаде оставка

Моите възгледи за политика и принципите ми не ми позволяват да продължа да заемам поста с настоящото правителство“, каза за Сидорова. Тя изразява своята благодарност към всички институции, представители на местната власт, неправителствени организации, представители на бизнеса, медиите и на екипа на Областна администрация за доброто сътрудничество.

“Още с встъпването си в длъжност дадох обещание да работя за развитието на нашата област, но това би било невъзможно без вашия принос. През изминалите десет месеца не изневерих на принципите си и на дадената дума.

Вярвам, че поставихме началото на дългосрочни партньорства и проекти, които ще допринесат за напредъка на региона“,  каза още Сидорова.  
Радослав Първанов/БТА