Няма населени места без ток в община Габрово, сигнали за бедстващи хора не са постъпвали
Няма населени места без ток в община Габрово, сигнали за бедстващи хора не са постъпвали / DarikNews.bg, архив

Няма населени места без електрозахранване на територията на община Габрово, съобщава официалният сайт на местната администрация.

Пътят за местността Узана е почистен, опесъчен, проходим при зимни условия. Движението на автомобилите е задължително с вериги. От тази сутринта започва почистване на улиците вътре в комплекса. Височината на снежната покривка там е 90-100 см., има навявания. Температурата на въздуха е минус 16°С, прехвърча лек сняг, видимостта е добра.

Кметът на Габрово Таня Христова обхожда отделните квартали

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Видимосста е добра. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 16° С, дебелината на снежната покривка - 110 см.

Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона на територията на цялата габровска област.

Пътните настилки в участъците Габрово - Трявна, Габрово - Севлиево, Габрово - Дряново се почистват и обработват, републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия.

ОП "Благоустрояване" почиства градската улична мрежа с 19 бр. машини, общинската пътна мрежа се обработва с 12 бр. машини. Главните пътища към всички села са проходими при зимни условия. Разширяват се подходите към населените места и ще се почистват вътрешните улици.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.