Дарение
Дарение / РБ Априлов Палаузов
Нови книги, които ще попълнят фонда на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. 

Повече от 380 заглавия представят областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, биографични и краеведски изследвания, художествена литература за деца и възрастни от български и чуждестранни автори.

Ще бъдат набавени ценни справочни издания, речници, учебници от различни висши учебни заведения, както и учебни помагала и ръководства от различни сфери на знанието. Включени са още пътеводители, албуми, картографски и нотни издания. 

РБ „Априлов – Палаузов” изпълнява проект на стойност 8 200 лв. по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” - 2018 г. В него са включени книги и нетрадиционни носители на информация, които обхващат над 80 издателства. Проектното предложение е одобрено от Министерството на културата.