Бисерче вълшебно
Бисерче вълшебно / Регионална библиотека "Априлов-Палаузов"
Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и нейният екип за поредна година  подкрепят националната инициатива „Бисерче вълшебно”. В Детски отдел на библиотеката младите читатели могат да открият списъците с всички номинирани за наградата през 2018 година заглавия. Могат да заемат наличните книги от номинираните за четене, за да си съставят мнение. Освен това могат да се запознаят с правилата на гласуване с помощта на библиотекарите  да дадат своя глас за избраната от тях книга.Право да гласуват имат единствено младите хора на възраст от 5 до 16 години включително.

Номинираните заглавия в Награда „Бисерче вълшебно“ 2018 са за детско-юношеска художествена и нехудожествена литература, издадена на български език в периода от 1 януари до 31 декември 2017 година.

Книгите, участващи в надпреварата за наградата „Бисерче вълшебно“ са номинирани от самите издатели и писатели. Важно условие е тези заглавия да не присъстват в задължителната учебна литература от учебната програма за I – IX  клас. 

Номинираните заглавия се разпределят в  четири възрастови категории: „Откриватели“ (5 - 7 г.); „Изследователи (8 - 10 г.); „Мечтатели“ (11 - 13 г.) или „Майстори“ (14 - 16 г.), като самите издатели определят в коя група да попадне дадена книга.

Гласуването за най-добра детска книга на 2017 година ще продължи до 15 април 2018 година. Децата между 5 и 16 години могат да гласуват в една от четирите възрастови категории и в категорията за нехудожествени книги „Нещотърсачи“.
 
Скъпи млади читатели и приятели от град Габрово и областта, заповядайте в библиотеката, четете, размишлявайте, дайте своя глас в 6-тото поредно издание на Националната награда „Бисерче вълшебно” 2018 година - http://www.biserche.com/glasuvaneto-za-ljubima-kniga-zapochna-s-blizo-80-glasa
 
Линиите за гласуване ще са отворени от 20.02. до 15.04.2018 г. Церемонията по обявяване на книгите победители ще се състои на 22.04.2018 г.