Снимка:
Снимка: / Община Севлиево
На 13 и 14 април на мотополигон „Горна Росица“ се открива Републиканският шампионат по Ендуро у нас. До момента над 150 човека са подали заявки за участие в състезанието, а на старта на трасе №1 по мотокрос в света „Горна Росица“ ще  застанат някои от най-добрите пилоти в Ендуро класа.
 
Състезателите ще премерят сили в класовете „Про“, „Експерт“, „Сеньор 45+“, „Стандарт“ и „Жени“. Надпреварата се провежда за трета поредна година и втора като част от Рали шампионата, а организатори са МСК Ендуро Севлиево със съдействието на Община Севлиево.

Президентът на Европейския мотоциклетен съюз си пожела Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокрос
 
Състезанието ще премине в два етапа – навигация по GPS в събота и зрелищен ендурокрос в неделя. В първия ден състезателите ще следват трасето на база персонални GPS приемници, на които е качен трак, към който трябва да се придържат. Дължината на трасето, която трябва да изминат, е около 90 км, като най-южната му точка е местността Мокра бяла, малко след с. Валевци.
 

Хайде малко пикантна информация за най-нетърпеливите 😂

Публикувахте от Xtreme Enduro Sevlievo в Събота, 6 април 2019 г.

 
Стартът на участниците в събота може да се наблюдава от 09:30 ч на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево. Планирано е състезателите да потеглят в интервал от 30 секунди, като ще направят една обиколка по мотокрос трасето, след което поемат по GPS трака.
 
В неделя организаторите планират интересен Ендурокрос – състезание на затворено трасе, изградено специално за публиката, с много атрактивни препядствия като камъни, дървета, рампи, скокове, изкачвания и спускания. Трасето се намира в южната част на мотополигона. Надпреварата ще започне в 10:00 часа с квалификационни серии, последвани от финали.
 
“Това е първият кръг от републиканския шампионат BG-X Enduro за 2019 г. и ние в Община Севлиево сме радостни, че именно от нашия полигон ще започне надпреварата през този сезон. Пожелавам успех на всички участници, но нека най-добрият победи”, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Организаторите са предвидили удобства за зрителите и състезателите по време на състезанието. На разположение ще има  охраняем паркинг, закрит парк за мотоциклети, кетъринг, санитарни възли, клетки за водоструйки и други. Предвидени са и специални изненади за публиката и състезателите.

От Extreme Enduro Sevlievo изказват своите специални благодарности за оказаната финансова, материална и морална подкрепа от страна на спонсорите и на Община Севлиево.